Η ευζωία των αγελάδων είναι ζητούμενο για όλους εμάς στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και εξελισσόμαστε συνεχώς στον τομέα αυτό.

Το κοπάδι ζει και παράγει στο εκπαιδευτικό βουστάσιο με ορθές πρακτικές διαχείρισης, τη φροντίδα κι επίβλεψη του ζωοτεχνικού και κτηνιατρικού επιτελείου της Σχολής σε 24ωρη βάση. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη διατροφή του κοπαδιού είναι 100% πιστοποιημένες GMO FREE και ιδιοπαραγόμενες, με τον αραβόσιτο να αποτελεί τη βασική τροφή των αγελάδων μας

Χρησιμοποιούνται ειδικοί ανεμιστήρες και μπεκ ώστε να επιτυγχάνεται ο δροσισμός των ζώων και να εξαλείφεται το θερμικό στρες στο οποίο είναι επιρρεπείς οι αγελάδες.

Ένα ακόμη εργαλείο που συμβάλλει στην ευημερία των αγελάδων είναι οι περιστρεφόμενες βούρτσες που τους  προσφέρουν ξύσιμο και δυνατό μασάζ. Με τον τρόπο αυτό, οι αγελάδες χαλαρώνουν, μειώνονται τα επίπεδα του στρες και το τρίχωμά τους παραμένει υγιές. Και για την άνεση και ξεκούραση τους έχουμε ειδικά υδροστρώματα στα  εργονομικά σχεδιασμένα  πλαστικά κρεβάτια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

https://sxolistogala.gr/…/to-gala/diatrofi-evzoia-ageladon

Από το γάλα αυτών των αγελάδων παράγεται το τυρί από νωπό γάλα ή στα αγγλικά raw cheese.